Sep
2
2011

Листопад се завихря отново

Зрителите на bTV ликуват! След цели 6 месеца чакане любимият им сериал Листопад отново се завръща на екрана. Продължението на най-вълнуващата и прочувствена история за семейството на Али Раза Текин тръгна в ефира и ще се излъчва всяка седмица от вторник до петък в традиционният час от 8 вечерта.

Феновете на хитовата поредица ще проследят последните и епизоди и ще разберат каква е развръзката за всеки един от героите във филма. За съжаление, финалът на сагата няма да е с хепи енд. Миналият декември, когато в Турция беше излъчена последната серия на Листопад, стотици хиляди зрители не успяха да сдържат сълзите си пред малкия екран. Краят на историята за фамилия Текин наистина е повече от драматичен.

Действието в последният епизод се развива бързо и динамично, наситено с различни емоции и неочаквани обрати. Първите кадри са изпълнени със смях и веселие. Показват последните приготовления за сватбата на Седеф. Както повелява турската традиция, булката и най-добрите и приятелки – в случая Лейля и Фикрет, отиват на баня, за да се поглезят с масажи и специални процедури за красота. От дамската компания липсва само Неджля. През това време тя е в кабинета на гинеколога, който и съобщава неочакваната вест, че е бременна.

Чаровната брюнетка е шокирана от новината, защото е в процес на развод с мъжа си Али. Той вече нея обича и има нова любов в сърцето си – добре познатата с коварството си Ферхунде. Моментът е изключително напрегнат за Неджля, която отива да потърси утеха на гроба на покойният си съпруг Джем, когото все още не може да забрави.

Трудности предстоят и за сина на Али Раза – Шефкет. Той е в затвора, защото срещу него е повдигнато обвинение за убийство. Всъщност не е извършил престъпление. Мъжът на сестра му Лейля – Оуз, убива при самозащита мафиота за когото работи. Когато полицията пристига на мястото, Шефкет е там и поема цялата вина върху себе си, за да не останат сами Лейля и малката и дъщеричка от Оуз.

Една от най-положителните развръзки в Листопад е, че враждата между Фикрет и баба Джеврие най-после завършва. След като снаха и я дарява с внуче, заядливата свекърва променя коренно отношение и осъзнава, че Фикрет обича истински сина и Таксин. Единствената сянка, която надвисва над щастливото семейство, е появата на бившата му любовница, което сериозно обезпокоява Фикрет. Една вечер тя решава да провери телефона му и се натъква на разговори с един и същ номер. С треперещи ръце решава да го набере, очаквайки да чуе женски глас от другата страна. За щастие се оказва, че това е номерът на бизнес партньора на Таксин. През това време обаче той влиза в стаята и разбира какво прави Фикрет. Става му изключително неприятно от постъпката и. След кратък спор те изясняват отношенията си и се примиряват, а Таксин и обещава, че цял живот ще я обича и няма да я нарани.

Най-емоционални за почитателите на сериала безспорно ще са финалните сцени в епизода. Действието проследява щастливата сватба на Седеф. Докато булката сияе от любов към съпруга си, оправданият от съда Шефкет става свидетел на сватбената процесия. Със сълзи на очи той вижда любимата си Седеф в обятията на чуждия мъж. Тогава Хайрие и сестрите му го забелязват и възторжени го прегръщат за това, че справедливостта е възтържествувала и той е излязъл от затвора.

На сватбата на Седеф не присъства Али Раза, който е парализиран в инвалидна количка след прекаран тежък инсулт. Стожерът на семейството е загубил говора си и прекарва дните си в размишления за миналото. Докато е сам в къщи, Али Раза моли болногледачката да го остави в градината до любимите му розови храсти.

Не след дълго Хайрие и децата се прибират и бързат да му съобщят радостната новина за освобождаването на Шефкет. Изглежда обаче, че Али Раза е заспал. Хайрие нежно го приканва да се събуди, но изведнъж Фикрет забелязва струйка кръв от бодлите на розите в ръката му. Докосва го и осъзнава, че баща и е напуснал този свят завинаги. След няколко дни Шефкет, Лейля и бебето и, Хайрие и малката Айше са на гарата, готвейки се да се качат на влака за Трабзон. Изпращат ги всичките им приятели, както и двете сестри Фикрет и Неджля. Тя най-после се сдобрява с Лейля след гореща прегръдка, напоена с много сълзи. Семейството се качва на влака и отпътува завинаги от Истанбул, с изпълнени с болка и мъка сърца.

Старата къща на Али Раза остава празна и самотна. В нея като призрак броди главната виновница за нещастията на семейство Текин – Ферхунде. Спомня си за хубавите мигове в този дом, но вече е късно да моли за прошка. Знае, че завинаги ще бъде самотна неуспяла да открие и създаде така мечтаният домашен уют и хармония.

А през това време влакът пътува. Минава през голото поле, където се вижда стария огромен чинар с голи клони и обрулени от студения вятър листа. Това е листопадът на един живот…

Листопад се завихря отново

Не е намерен подобен епизод или сериал.

Информация:

Скъпи посетители на сайта сериали.com, Моля имайте предвид, че името на сайта ни се изписва на кирилица, а разширението .com на латиница. За да влезете директно в сайта ни ще е необходимо да обърнете езикът на писане на вашата операционна система и след това отново да смените изика за да изпишете .com Моля запомнете това и не бъркайте името на сайта с други подобни, както и разширението с което се изписва (.ком не съществува). За по-лесно напишете в Google думата СЕРИАЛИ или SERIALI - както ви е по-удобно.